Marcel Vanthilt

staring

unresponsively Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 45&33-toeren-platen. Het laatste album “Slik” (uit 2015) kreeg tal van lovende recensies èn ‘n nominatie voor ‘n MIA in de categorie Nederlandstalig. In 2001 bracht hij “U nu!” uit, in duo met Ad Cominotto, maar dat waren poëzieteksten van anderen (Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen). In 2004 was er het album “Mensen zijn er teveel aan”, maar dat was met de groep Z, dus dat telt niet.

http://anthropositivecene.org/tag/storyform/ Sindsdien verscheen er aarzelend:  ‘Gaston en zijn zuster’ (Radio 1 – Kleur in e-mineur) , ‘Want ik wil niet’ (Radio 1 – Schrijver zoekt zanger),  ‘In mijn pyjama’ (Te Gek!? – CD5) en  ‘Paracetamol/Twee heren’ (12inch-maxisingle, Starman Records) 

buy esbriet tablets Doch nu, op z’n 60ste!, is er eindelijk ‘n eerste volwaardig album onder eigen naam.

Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss & werkt in België met o.a. Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts. Er zijn gewaardeerde bijdragen van Serge Feys (TC.Matic, Arno) & Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels). Thomas Vanelslander (Gorki, Helsinki) snijdt alles gitaargewijs aan flarden. Andrew Chi Claes (Stuff, Hamster Axis Of The One-Click Panther) verplaatst met tenorsax & windsynth tonale lucht in kosmische universa. Leen Diependaele (Samowar, De Roovers) raast als ‘n engelenorkaan over het herengezelschap heen. 

Doch het oog van de storm is Vanthilt zelf: markante observaties & onthullende visies in ‘n geluidslandschap dat elektronisch gestoord is maar tegelijk catchy & aanstekelijk.

Dit album is zijn brein: knisperend & knetterend, vrolijk & somber, eenzaam & massaal, dansbaar & intiem.

CA$HCA$H, album met tien nieuwe tracks, maart 2018.